GMP /GLP sahasında çalışmak bir çok yükümlülüğü de beraberinde getiriyor. Detaylı prosesler, sağlam bir dokümentasyon sistemi bizleri işi yaparken de oldukça detaycı ve sağlam bir şekilde çalışmaya itiyor. Tüm bu detaylar verimimizi ne ölçüde etkiliyor ? Sistemimizi sağlama almak isterken gereksiz detaylandırmaları, çoklu kayıtları ve eleman artışını nasıl optimize ederiz ? Bu sahada çalışan tüm firmaların verimlilik konusunda zaman zaman sıkıntıları oluyor. Hem kaliteli hem de verimli bir şekilde nasıl çalışabiliriz ? İş analizimizi nasıl yapabiliriz ? İşleyen, akan, etkili bir Kalite Sistemini en verimli haliyle nasıl kullanabiliriz ?

Verimlilik analizi firmalar için uyguladığımız çalışmalardan biri. Özellikle çoklu işlemlerin ve dokümentasyon yükünün yoğun olduğu laboratuvarlar ve Kalite Güvence birimleri sıklıkla verimlilikleri konusunda sorgulanmaktalar. Yine aynı şekilde Üretim birimleri ve Teknik departmanlar da bu analizin içinde yer alıyorlar.  

Acron Danışmanlık olarak verim analizi çalışmalarımız tüm teknik departmanlar için gerçekleştiriyoruz. Verim analizi çalışmasında aşağıdaki şekilde bir uygulama gerçekleştiriyoruz :

  1. Verim analizinin yapılacağı departman için bu konuda uzmanlığı ve yönetim tecrübesi olan Danışman seçimi
  2. Verim analizi yapılacak departmanın Mevcut Durum Analizinin çıkarılması
  3. Verimliliği olumsuz etkileyen parametrelerin belirlenmesi
  4. Departmanın verimliliğinin düzeltilmesi için gerekli DÖF aksiyonlarının sunulması
  5. DÖF aksiyonlarının firma ile beraber yerine getirilmesi
  6. Verimlilik takibi
  7. Nihai rapor

Özellikle zaman içerisinde şişmiş kadrolar, işlemlerin yapılışında zamanla güncelleme yapılmadığı için  oluşmuş mükerrer işlemler, gereksiz yere oluşturulmuş alt gruplar, etkin olmayan bir dokümentasyon sistemi, analitik olarak anlam ifade etmeyen ek prosesler, hatalı uygulamalar, verimsiz çalışmaya sebep olan sadece birkaç örnek. Her departmanın çalışma özelliklerine göre verimsizliğe yol açan uygulamalar farklı nitelikler taşır. Sistem içerisinde genelde işletme körlüğüne kapılır ve bu uygulamaları süregeldiği gibi tekrar eder ve olumsuz sonuçları ile karşı karşıya kalırız. Verimlilik çalışmalarının profesyonel bir Danışman tarafından gerçekleştirilmesi bu sebeple önem taşır.

Yukarıda kısaca değindiğimiz Verimlilik Analizi çok daha etkin ve hızlı bir çalışma sağlamasının yanı sıra Kaliteden ödün vermeden proseslerimizi doğru kullanma özelliğini de bize katar.

İşletmenizin teknik departmanları için Verimlilik Analizi hizmetimizden yararlanabilir ; Acron Danışmanlık bünyesinde yer alan farklı uzmanlıktaki Danışmanlarımızdan destek alabilirsiniz.

Saygıyla,

Ebru Öner   09/09/2017

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir